PetMania > Akaattikotilo 

Akaattikotilo

Achatina fulica

Akaattikotilot ovat helppohoitoisia ja kasvavat noin 15-20 senttisiksi. Kaikkiruokaisina ne syövät sekä lihaa että kasviksia ja hedelmiä. Kurkut, porkkanat, salaatit, omenat ja perunat ovat niiden herkkua. Kesällä niille voi kerätä myös pihalta voikukanlehtiä. Tarjolla tulisi olla lisäksi kalkkia (esim. seepiansuomuja), jota ne tarvitsevat kuorensa kasvattamiseen.

Täysikasvuisina akaattikotilot tarvitsevat noin 40-60 litran kokoisen kodin. Terraarion pohjamateriaali tulee pitää kosteana. Lämpötilaksi soveltuu hyvin huoneenlämpö. Älä aseta terraariota suoraan aurinkoon, suljetussa astiassa lämpötila voi kohota liian korkeaksi. Terraarioon ei myöskään tulisi laittaa myrkyllisiä tai muitakaan eläviä kasveja, kotilot voivat syödä ne. Silkki- ja muovikasvit ovat hyviä antamaan väriä.
Jos pohjamateriaali pääsee kuivumaan tai kotilot eivät jostain muusta syystä viihdy hyvin, ne voivat vetäytyä muutamaksi kuukaudeksikin kuoreensa ja herätä taas olosuhteiden ollessa sopivampia.

Akaattikotilot saavuttavat sukukypsyyden 6-12kk ikäisinä ja munivat kerralla aluksi kymmeniä, vanhempina satoja munia turpeen alle. Munat kuoriutuvat lämpötilasta riippuen noin kerran viikossa ja turpeen alta ryömii parvi nälkäisiä pikkukotiloita. Laumaeläiminä kotilot viihtyvät parhaiten useamman yksilön parvessa.

 Akaattikotilo

Hinta: 1.00 € (9.00 €)

 
 Ostoskori

PetMania
, sähköpostiosoite petmania@petmania.fi
Viimeksi päivitetty 2018-02-17 13:14:03