Vedenelävät lemmikkinä;

Akvaarioharrastus on kautta aikojen kiehtonut monia ja sen suosio säilyy edelleen. Akvaariot ovat kauniita katseenvangitsijoita ja vedenalaista maailmaa on rauhoittava seurata. Akvaariotyyppejä on monia, joista tyypillisin on seura-akvaario. Hieman haastavampia ovat merivesi- ja riutta-akvaariot. Monien eri kalalajien lisäksi akvaarioista voi rakentaa kodin myös erilaisille ravuille, kotiloille tai liskoille.

Akvaarion varusteisiin kuuluvat altaan lisäksi tekniset laitteet kuten suodatin, lämmitin ja valaisin. Allaskokoja on pienistä nanoakvaarioista aina suurempiin satojen litrojen altaisiin. Suuremmat akvaariot ovat helpompihoitoisia verrattuna pieniin akvaarioihin, koska pieni vesimäärä pilaantuu helpommin. Akvaarion varustuksiin tarvitaan toki sisustustakin, johon löytyy jokaiseen makuun sopivia elementtejä. Pohjamateriaaleja löytyy hiekoista erikokoisiin soriin ja tummista sävyistä vaaleisiin. Akvaariokasveja on monia eri lajeja ja monia eri kokoja, sekä vaihtoehtoisesti myös muovisia koristekasveja. Sisustaa voidaan myös erilaisilla akvaariokoristeilla, kivillä ja juurakoilla. Akvaarion yleisimmät perustamistavat ovat kasviakvaario kypsyttäminen, missä akvaario luodaan kokonaan kaloja lukuunottamatta tai bakteerivalmisteella. Ilman bakteerivalmistetta akvaarion kypsymiseen kaloille sopivaksi kuluu noin 2-3 viikkoa, kun taas valmisteella kalat voidaan tuoda akvaarioon muutaman päivän kuluessa.

Akvaariohoidon tarvikkeisiin kuuluu leväraappa, pohjalappo, puhdistusharjat ja vedenparannusaine. Vedeneläjille on erilaisia ruokia, kuten lajikohtaisia ruokia, hyönteissyöjä ruokia sekä vihersyöjä ruokia. Vesiarvojen tarkkailuun on erilaisia testejä ja niiden parantamiseenkin on monia eri ratkaisuja.

Tarkempia lajikohtaisia tietoja löydät kunkin vedeneläjän lisätiedot osiosta.

Lisätty ostoskoriin